Tuesday, September 15, 2009

Bolasepak la pulak.....(BPL)






Fuhh...lama betul tak update blog....mcm-mcm citer dah layan..citer anak...citer keje...citer yahudi..citer movie..ha ni baru nak post pasal bola..... di bawah adalah analisis n jugak pandangan aku terhadap kelab-kelab bolasepak BPL untuk musim 09/10 ini....mula dengan Arsenal dulu...






Arsenal
Tahun pertama tanpa Adebayor dan jugak Kolo Toure.... dua-dua ni pemain yg sgt penting tp kalo diberi pilihan...aku tak kesah sgt player2 ni chow sebb last season depa involve in bust up dengan teammate sendiri n kuar comment to press yg mcm2... x pro....x respect... key player tahun ni.... arshavin - kecik molek je tp pantas.. bijak.. long shoot pun bagus... n larian2 yg berbahaya n open up barisan pertahanan lawan.... fabregas - ketua pasukan... di usia muda dah nampak mcm ujung 20's dlm corak permainan... tenang...hantaran2 tepat... ada instinct untuk score jugak.... tireless.... jeremsgt rajin...cuma kecik sket r.... pemain yg perlu diberi perhatian.... denilson- bagi aku mamat ni dah nampak jauh dah progress.. dengan fabregas di sebelah dlm posisi tengah... satu kombinasi yg aku nampak berpotensi untuk kuasai bola... mungkin disadvantage dlm 1st ball atau bola tanggung tp in terms of possession n jugak passing flow, aku rase memang bagus untuk team mcm arsenal yg full back sentiasa naik.... apa yg mereka perlu tahun ni - midfield hardman - ni susah sket.. sejak vieira ngan flamini dah takde, takde sapa dapat ganti.... denilson bukan player jenis ni... posisi ni sgt penting untuk team2 yg fizikal... team2 fizikal mcm chelsea, blackburn, ac milan memang suka hentak player2 yg main style mcm arsenal ni.... yg boleh ganti aku rase kalo arsenal amik balik vieira to untuk short term contract, takpun de rossi (mahal sgt) , clement chantomme (PSG), takpun tymoschuk (dah masuk bayern plak).... maduro (x main kat valencia).... takpun midifield yg keras sket mcm manual fernandes (valencia), ruben de la red, jeremy toulalan (pun passer yg baggus) ataupun sebat je yaya toure.....




1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI